PolicyWatch

USA og Kina er stadig langt fra hinanden

I forhandlingerne om en handelsaftale mellem USA og Kina er der stadig lange udsigter til et eventuelt håndslag.

USA's præsident, Donald Trump sammen med Kinas præsident, Xi Jinping.

USA og Kina er fortsat meget langt fra hinanden i forhandlingerne om en handelsaftale. Det fortalte USA's handelsminister, Wilbur Ross, torsdag til tv-stationen CNBC, ifølge Bloomberg News.

"Vi er kilometer og kilometer fra at få en afklaring," sagde Ross.

"Handel er meget kompliceret, og der er mange, mange udfordringer."

I næste uge skal Kinas vicepremierminister Liu He og USA's handelsrepræsentant Robert Lighthizer, de respektive forhandlingsledere fra de to lande, mødes.

"Folk skal ikke tro, at næste uges begivenheder vil være løsningen på alle udfordringerne mellem USA og Kina. Det er for kompliceret et emne. Jeg tror, Kina gerne vil indgå en aftale. Jeg tror, vi gerne vil indgå en aftale. Men det skal være en aftale, som virker for begge parter," sagde Ross.

Kinas og USA's præsidenter, Xi Jinping og Donald Trump, indgik i slutningen af sidste år en aftale om en våbenhvile i 90 dage. Det betød, at USA ikke indførte nye toldsatser på Kina, og en planlagt forhøjelse af tolden på varer for 200 mia. dollar fra 10 til 25 pct. blev udskudt fra den 1. januar, men skrevet ind i kalenderen til den 1. marts i stedet.

Tidligere i denne uge skrev Financial Times dog, at USA havde takket nej til et forberedende møde med to kinesiske viceministre. Kina ønskede mødet for at forberede næste uges forhandlinger, men USA sagde nej, fordi regeringen ikke mener, at Kina har været tilstrækkeligt imødekommende, skrev avisen. Administrationen i Det Hvide Hus afviste onsdag dog artiklens indhold.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier