PolicyWatch

Kilder: USA og Kina nærmer sig en handelsaftale

Der skal ifølge kilder ligge et udkast til en løsning på bordet ved handelssamtalerne mellem Kina og USA.

USA's præsident, Donald Trump sammen med Kinas præsident, Xi Jinping.

USA og Kina er nået frem til et udkast til en samarbejdsaftale, som skal afslutte handelsstriden mellem de to lande. 

Det oplyser to anonyme kilder med kendskab til handelssamtalerne til nyhedsbureauet Reuters.

Topforhandlere fra de to lande skal mødes torsdag og fredag i Washington, hvor de igangværende handelssamtaler vil fortsætte.

Under sidste uges samtaler i Beijing skal forhandlingerne være kommet så langt, at der er udarbejdet et udkast til samarbejdsaftaler på seks centrale områder.

Forhandlere fra de to lande drøfter desuden en liste med ti tiltag, der på kort sigt skal reducere Kinas overskud på handlen med USA.

Parterne skal ifølge kilderne arbejde frem mod at nå til enighed om en handelsaftale inden den 1. marts.

Den 1. marts slutter en 90-dages "våbenhvile" i striden, som USA's præsident, Donald Trump, og Kinas præsident, Xi Jinping, nåede til enighed om i december.

Dermed blev Trumps tidligere varslede toldstigning på kinesiske varer, som skulle være trådt i kraft den 1. januar, udsat til begyndelsen af marts.

Ifølge mediet Bloomberg, der også har talt med kilder med kendskab til forhandlingerne, er der dog ikke forventet et gennembrud i handelssamtalerne denne uge. 

Til gengæld arbejder forhandlerne på at forlænge tidsfristen til efter den 1. marts, skriver Bloomberg.

Meldingerne om fremskridt i handelssamtalerne har torsdag morgen givet det kinesiske aktiemarked et løft. Det skriver Reuters.

Efter sidste uges handelssamtaler i Beijing sagde præsident Trump til journalister, at møderne havde været "meget produktive".

Der manglede dog stadig løsninger på flere punkter for at fremtvinge ændringer i Kinas handelspolitik, lød meldingen efterfølgende fra Det Hvide Hus.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier