PolicyWatch

Huawei sagsøger USA's regering for udelukkelse fra markedet

Kinesisk elektronikgigant afviser mistanke om spionage og sagsøger USA for at udelukke Huawei fra markedet.

Foto: Maria Trustrup

Den kinesiske elektronikgigant Huawei sagsøger den amerikanske regering.

Det oplyser Huawei Technologies Co på en pressekonference natten til torsdag dansk tid.

Søgsmålet er rettet mod en tilføjelse i den amerikanske forsvarslov, som blev vedtaget i august sidste år. Den forbyder den amerikanske stat at købe produkter og services fra Huawei. 

Men restriktionerne mod Huawei på det amerikanske marked er "forfatningsstridige", mener elektronikgiganten.

"Den amerikanske Kongres er gentagne gange mislykkedes i forsøget på at indsamle beviser, der kan støtte restriktionerne mod Huawei-produkter. Så vi er nødsaget til at tage dette juridiske skridt som en sidste udvej," siger Huaweis bestyrelsesformand, Guo Ping.

"Forbuddet er ikke blot ulovligt, det forhindrer også Huawei i retfærdigt at deltage i konkurrencen, hvilket i sidste ende skader de amerikanske forbrugere."

Huawei anklager også de amerikanske myndigheder for at have hacket selskabets servere og således stålet mails og koder fra Huawei.

"Vi ser frem til domstolens dom og stoler på, at den vil komme både Huawei og de amerikanske forbrugere til gode," siger Guo Ping.

Søgsmålet kommer midt i en ophedet konflikt mellem USA og Kina over troværdigheden af Huawei, som er verdens største producent af teknologi til de nye højhastigheds-5G-netværk.

USA mistænker Huawei for at spionere for Kinas kommunistiske ledere og anser Huawei for at udgøre en sikkerhedsrisiko. 

Derfor har USA også drevet lobbyvirksomhed over for allierede lande og advaret om mulig spionage gennem 5G-udstyret. Huawei har afvist alle anklager.

I Danmark er der ligeledes en offentlig debat i gang om, hvorvidt Huawei bør vælges som leverandør til et fremtidigt 5G-netværk. 

TDC har siden 2014 samarbejdet med Huawei om drift, vedligeholdelse og levering af udstyr til mobilnettet. 

Det er dog endnu ikke afgjort, hvem der skal være leverandør for TDC's 5G-netværk.

/ritzau/Reuters

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier