PolicyWatch

Trump vil fastholde Kina-tariffer i længere periode

Den amerikanske regering vil være sikre på, at Kina lever op til en eventuel handelsaftale, og derfor overvejer regeringen at fastholde toldsatser på kinesiske varer i en længere periode.

Donald Trump. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Nicholas Kamm

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har onsdag fortalt, at hans regering overvejer at fastholde de indførte toldsatser på import af kinesiske varer i en "substantiel tidsperiode".

Det skriver The Wall Street Journal.

"Vi bliver nødt til at være sikre på, hvis vi laver en aftale, at Kina lever op til aftalen," lød det fra præsidenten til journalister i Washington.

"Fordi de har haft en del problemer med at leve op til visse aftaler, og vi er nødt til at være sikre."

Præsident Trump betonede dog samtidig, at forhandlingerne går godt, men at USA i mellemtiden indkasserer "milliarder og milliarder" af dollar på tarifferne mod Kina.

"I en periode vil de fortsætte."

Meldingen kommer efter to nyheder fra samme handelsfront tirsdag. Først fortalte Bloomberg News, at Kina trækker i land på indrømmelser, som er givet tidligere i forhandlingerne, fordi USA netop ikke vil garantere en fjernelse af de allerede indførte toldsatser.

Senere tirsdag fortalte De Hvide Hus også, at der i næste uge vil være nye forhandlinger i Beijing, hvor USA's handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, og finansminister Steve Mnuchin skal mødes med vicepremierminister Liu He.

USA indførte i 2018 senest told på 10 pct. på kinesiske eksportvarer for 200 mia. dollar. Præsident Donald Trumps regering besluttede senere at hæve tolden til 25 pct. med virkning fra årsskiftet. Det blev dog udskudt, da Trump sammen med Kinas præsident Xi Jinping i november indgik en våbenhvile på 90 dage. USA's præsident har dog sidenhen udskudt toldforhøjelsen endnu en gang - på ubestemt tid - fordi forhandlingerne er gået godt.

I alt er der told på varer for 250 mia. dollar fra Kina, svarende til halvdelen af importen fra Kina til USA, mens Kina har lagt told på amerikanske varer for 110 mia. dollar eller 90 pct. af kinesisk import fra USA.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier