Trumps minister bruger BMW til at sælge dyr naturgas til EU

EU kan vælge at købe billig gas andre steder, men spørg Ukraine om konsekvenserne, siger USA's energiminister.
Donald Trump. | Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis
Donald Trump. | Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis
AF RITZAU

Donald Trump har torsdag sendt sin energiminister til Europa for at sælge mere naturgas i en kamp mod Rusland, som er storeksportør af gas til EU. 

Rusland er tættere på Europa, og gassen derfra er billigere end det amerikanske alternativ. 

Det erkender energiminister Rick Perry, men han har også et hurtigt svar på, hvorfor EU skal vælge USA's flydende naturgas, kaldet LNG, der sejles til terminaler i blandt andet Belgien. 

"Man får, hvad man betaler for. Hvis prisen er det eneste, man tænker på, så køber man måske heller ikke en BMW, en Mercedes, eller en af de fine biler, der kommer fra EU. Så vælger man måske et billigere, men ikke så pålideligt alternativ," siger Rick Perry. 

"Pointen er den samme med russisk gas. Spørg bare vores venner i Ukraine, hvad de siger til forsyningssikkerhed og pålidelighed. Den eksisterer måske ikke." 

Perry deltager torsdag i et større energimøde i Bruxelles, hvor han mødes med EU's klima- og energikommissær, Miguel Arias Cañete. 

I den forbindelse langer Perry også ud efter den planlagte udbygning af Nord Stream, der kan fordoble forsyningen af russisk gas via Østersøen til EU. 

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har ved flere lejligheder kritiseret især Tyskland for samarbejdet med Rusland om gas. 

På et Nato-topmøde sidste sommer koblede præsidenten det forhadte Nord Stream 2-projekt til USA's militære forsvar af Europa. 

Hvorfor skal USA betale for at forsvare Europa mod Rusland, når Tyskland sender milliarder af euro til Rusland som storimportør af gas, lød Trumps kritik. 

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også