PolicyWatch

Iran: USA's nye sanktioner vil afbryde diplomatiet for evigt

Trumps sanktioner lukker en gang for alle mulighederne for diplomatiske relationer til Iran, skriver talsmand.

Donald Trump. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Andrew Harnik

USA's seneste sanktioner mod Iran vil "afbryde de diplomatiske kanaler for evigt".

Det skriver Abbas Mousavi, der er talsmand for det iranske udenrigsministerium på Twitter.

USA's præsident, Donald Trump, sagde mandag, at han havde underskrevet et dekret med ordre om skrappe sanktioner mod Iran.

De nye sanktioner er blandt andet rettet mod Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, og den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif.

Sanktionerne er en reaktion på Irans nedskydning af en amerikansk drone torsdag, men de ville være blevet indført under alle omstændigheder, lød det mandag fra Trump.

"At indføre sanktioner mod Irans øverste leder og udenrigsminister er den endelige afslutning af vejen mod diplomati," skriver den iranske talsmand på Twitter.

"Trumps desperate administration ødelægger de etablerede internationale mekanismer for at opretholde verdensfreden og sikkerheden."

Ifølge Trump vil de nye sanktioner betyde, at iranske værdier for milliarder af dollar indefryses, og sanktionerne kan være i kraft i "årevis".

De nye sanktioner kommer på et tidspunkt, hvor der er store spændinger mellem USA og Iran.

Iran skød torsdag en amerikansk drone ned, fordi den ifølge præstestyret var fløjet ind i iransk luftrum over Hormuzstrædet.

USA har benægtet, at dronen skulle have befundet sig i iransk luftrum.

I maj beordrede regeringen i Washington alle lande til at stoppe olieimport fra Iran.

Trump-administrationen ønsker at presse Iran til at genåbne forhandlinger om dets atomprogram og missiler, samt at presse landet til at indstille, hvad Trump betegner som "terrorfinansiering" i regionen.

/ritzau/Reuters

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier