Facebook-chef: Beskatning skal være retfærdig og gælde for alle

Så længe reglerne gælder for alle, er Facebook med på ideen om, at "folk skal føle, at skatten bliver betalt på en retfærdig måde," siger Facebooks ansvarlige for global politik og kommunikation til Politiken.
Nick Clegg, Facebooks ansvarlige for global politik og kommunikation. | Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix
Nick Clegg, Facebooks ansvarlige for global politik og kommunikation. | Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix

Beskatning af techgiganter såsom Facebook har været på den politiske dagsorden gennem længere tid, og Facebook samarbejder med OECD på området. Nick Clegg, ansvarlig for global politik og kommunikation hos Facebook, siger i et interview med Politiken, at selskabet er med på en beskatning, der opfattes som retfærdig.

"Vi støtter meget stærkt ideen om, at folk skal føle, at skatten bliver betalt på en retfærdig måde, så længe reglerne gælder for alle – for Lego og Novo Nordisk såvel som for os. Ligesom de lægger hovedparten af deres skat i Danmark, lægger vi hovedparten af skatten i USA, hvor vi hører hjemme. Det ville ikke være retfærdigt, hvis der blev indført en Lego-skat, der gav grønt lys for regeringer over hele verden til at indføre særskat på netop deres produkter," siger Nick Clegg til Politiken.

I interviewet argumenterer han imod tankerne, der er blevet luftet fra flere kanter, om at splitte Facebook op, ligesom han forsvarer Facebooks regler for bl.a. nøgenhed, der flere gange har været udsat for kritk.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite, MediaWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også