Kina afviser Trumps beskyldninger - har købt landbrugsvarer

Kinesiske firmaer har suspenderet indkøb af amerikanske landbrugsvarer. Det oplyser kinesisk statsmedie ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Kinas myndigheder har mandag afvist USA's præsident, Donald Trumps, beskyldninger om, at landet ikke har holdt sit løfte fra G20-mødet i Japan i slutningen af juni om at købe amerikanske landbrugsvarer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er det magtfulde planlægningsorgan i Kina, National Development and Reform Commission (NDRC), som gennem det statslige tv-selskab CCTV har tilbagevist Donald Trumps beskyldninger som "grundløse".

Ifølge oplysningerne har Kina og kinesiske selskaber købt 130.000 ton sojabønner, 120.000 ton sorghum eller durra, 60.000 ton hvede, 40.000 ton svinekød og svinekødprodukter samt 25.000 ton bomuld fra USA i perioden 19. juli til og med den 2. august.

I samme periode købte landet også 75.000 ton hø, 5700 ton mejeriprodukter, 4500 ton behandlet frugt og 400 ton frisk frugt fra sin modpart i handelskrigen.

NDRC fremhæver samtidig, at Kina også har levet op til tidligere aftaler, indgået i forbindelse med våbenhvilen på G20-mødet i november, om at købe amerikanske landbrugsvarer. På den baggrund er 2,27 mio. ton amerikanske sojabønner blevet afskibet til Kina i juli, mens 1 mio. ton mere vil ankomme i august og 300.000 ton til september. Ifølge NDRC har de to statsejende agroselskaber Cofco og Sinograin tilsammen bestilt 14 mio. ton sojabønner siden december.

Torsdag aften i sidste uge varslede Donald Trump en told på 10 pct. på kinesiske varer for yderligere 300 mia. dollar fra 1. september. Præsidenten fremhævede i den forbindelse på sin Twitter-konto, at Kina ikke havde holdt de løfter, landet havde givet tidligere i handelsdialogen, og at man derfor ikke havde en aftale, som USA ellers havde troet.

"For nyligt indvilgede Kina i at købe landbrugsvarer fra USA i stort omfang, men har ikke gjort det," tweetede Trump også.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også