PolicyWatch

Trump ikke klar til aftale med Kina: Aktierne på Wall Street falder

USA er ikke klar til at lave en handelsaftale med Kina, siger Donald Trump og signalerer dermed, at et møde med styret i Beijing planlagt til september nu er usikkert.

Foto: Leah Millis / Reuters / Ritzau Scanpix

USA er ikke klar til at lave en handelsaftale med Kina, siger den amerikanske præsident, Donald Trump, fredag og signalerer dermed, at et møde med styret i Beijing planlagt til september nu er usikkert.

"Vi er ikke klar til at lave en aftale, men må se, hvad der sker," sagde Trump til journalister i Det Hvide Hus ifølge The Wall Street Journal.

Han lod samtidig, ifølge Bloomberg News forstå, at det ikke er sikkert, at de to parter vil mødes igen til september, som det ellers er planlagt.

"Vi vil se, hvorvidt vi holder fast i vores møde til september. Hvis vi gør, er det fint. Hvis vi ikke gør, er det fint," sagde Donald Trump.

Med sine kommentarer signalerede præsidenten også, at der ikke er udsigt til en løsning i handelsstriden på kort sigt, og det reagerede markederne på med yderligere aktiefald. Inden meldingen lå S&P 500 i minus med 0,7 pct., men faldt siden yderligere til minus 1,3 pct., inden indekset igen har rettet sig lidt, og kl. 12:45, lokal tid i New York, er det faldet med 1,0 pct.

USA's præsident afviste samtidig, at USA vil intervenere i valutamarkedet for at styrke den kinesiske valuta over for dollaren - som modsvar til Kinas valutasvækkelse, der styrker landets konkurrenceevne og modvirker USA's told på kinesiske varer.

"Nej, det behøver vi ikke," sagde han.

Trump pegede dog på, at en lavere rente fra USA's centralbanks side ville have samme effekt, som en intervention, hvor USA købte op af den kinesiske valuta, yuannen. Ifølge Bloomberg News ønsker høgene i USA's administration netop det.

Mere fra PolicyWatch

Processen i Wolt-sag får kritik fra flere sider

Ifølge en række aktører er det problematisk, at Wolt ikke er blevet hørt i den netop afsluttede sag, der kan føre til en stor skatteregning samt et krav om overenskomst for leveringstjenestens bude.

Læs også

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra Watch Medier