PolicyWatch

Trumps modkandidater fremlægger vidtrækkende klimaudspil

Bernie Sanders, der går efter blive demokratisk præsidentkandidat og vælte Donald Trump af posten næste år, har fremlagt sit bud på en klimastrategi. Den vil over 10 år koste 16,3 billioner dollars. 

Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Bernie Sanders, der arbejder på at blive demokratisk præsidentkandidat mod den siddende Donald Trump, har i lighed med flere andre af sine demokratiske partifæller og rivaler til præsidentposten i USA næste år offentliggjort en ambitiøs klimastrategi, der anslåes at koste 16,3 billioner dollars. Planen sigter mod at bringe USA tilbage i klimaaftalen fra Paris, dække hele USAs elforbrug med vedvarende energikilder i 2030 og USA helt C02-frit i 2050, skriver Reuters.

En stor del af omkostningen ved gennemførelsen af planen og omstillingen til grøn energi skal kompensere de tusindvis af amerikanske lønmodtagere, der i dag arbejder i den fossile industri og støtte områder i USA, der er særligt sårbare.

Bernie Sanders' plan har titlen "Green New Deal", der over de kommende 10 år vil indarbejde klimaforandringer i alle sektorer fra immigration til udenrigspolitik, forbyde fossile brændstoffer i elproduktionen og i transport- og byggesektoren med en målsætning om at skabe 20 mio. nye arbejdspladser.

Flere af Sanders' demokratiske rivaler har offentliggjort tilsvarende og detaljerede klimastrategier som svar på især yngre vælgeres bekymringer for klimaforandringer.

Bernie Sanders siger selv, at finansieringen skal komme fra stigende skatter og afgifter på fossile selskaber, en nedbringelse adf USA's forsvarsudgifter samt skattebetalinger fra de 20 mio. nye arbejdspladser, der ifølge bliver skabt.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie EnergiWatch.

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier