Trump langer igen ud efter Kina i handelskrigen

USA's præsident har igen langet ud efter Kina og bl.a. beskyldt landet for at manipulere med sin valuta.
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

USA's præsident Donald Trump har tirsdag igen langet ud efter Kina og beskyldt landet for at manipulere med sin valuta og for at stjæle udenlandske virksomheders ophavsret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Kina har ikke bare afvist at gennemføre lovede reformer, det har omfavnet en økonomisk model afhængig af massive markedsbarrierer, tung statsstøtte, valutakursmanipulation, produktdumping, tvungen teknologioverførsel, tyveri af intellektuelle ophavsrettigheder og handelshemmeligheder i stor skala," sagde Donald Trump om Kina i FN's generalforsamling.

"Hvad angår Amerika er de dage ovre."

Udfaldet mod Kina, kort tid inden parterne i handelskrigen igen i starten af oktober genoptager handelsforhandlingerne på højt niveau, tog pusten ud af aktiemarkedet, der målt på S&P 500 lå oppe med så meget som 0,5 pct., men siden er faldet tilbage til et minus på 0,8 pct.

Præsidenten holdt dog fast i, at han ønsker en handelsaftale med Kina, men ikke en "dårlig aftale", og han ønsker, at en aftale vil genskabe balancen mellem verdens to største økonomier.

"Det amerikanske folk er absolut engageret i at genskabe balancen i vort forhold med Kina. Forhåbentlig kan vi nå en aftale, som er gavnlig for begge lande. Som jeg har gjort det meget klart, vil jeg ikke acceptere en dårlig aftale."

Donald Trump kommenterede også udviklingen i Hongkong, som har været ramt af uroligheder og demonstrationer, og som USA "følger nøje". Præsidenten lod forstå, at "verden fuldt forventer", at Kina vil leve op til aftalen med Storbritannien, som i 1997 overdrog Hongkong til Kina.

"Hvordan Kina vælger at håndtere situationen, vil sige en hel del om dets rolle i verden i fremtiden. Vi regner alle med præsident Xi som en stor leder," lød det ifølge Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også