PolicyWatch

Trump skal mødes med Kinas topforhandler fredag

USA's præsident planlægger at mødes med den kinesiske topforhandler for at drøfte handelskrisen. "De vil gerne lave en aftale, men gør jeg?" skriver Donald Trump på Twitter.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

USA's præsident Donald Trump har torsdag bekræftet, at USA og Kina fredag vil fortsætte handelsforhandlingerne, som foregår i Washington, og præsidenten planlægger tilmed at mødes med den kinesiske topforhandler, vicepremierminister Liu He.

"En stor forhandlingsdag med Kina. De vil gerne lave en aftale, men gør jeg? Jeg mødes med vicepremierministeren i morgen i Det Hvide Hus," skrev Donald Trump torsdag på sin Twitter-profil.

Samtidig udtalte den kinesiske topforhandler, Liu He, ifølge Reuters til det kinesiske nyhedsbureau Ximhua, at Beijing er indstillet på at nå til enighed med Washington for at hindre yderligere eskalering af handelskonflikten.

Meldingerne har skabt en positiv stemning på Wall Street, hvor aktierne ligger i plus med 0,9 pct., mens aktiefutures henover natten ellers indikerede et kraftigt fald. Det skyldtes blandt andet forlydender om, at Kina ville tage tidligt hjem på grund af manglende fremskridt.

Andre historier peger også på, at Kina er parat til at indgå en delvis aftale, mens Trump skulle ønske en "big deal".

USA og Kina tager hul på forhandlinger forud for topmøde

Kina søger snæver handelsaftale med USA 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier