Trump ser underskrift på handelsaftale midt i november

En handelsaftale med Kina skal ifølge USA's præsident Donald Trump blive underskrevet under det kommende Apec-møde i midten af november.
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske præsident, Donald Trump, forventer, at han sammen med Kinas præsident, Xi Jinping, vil kunne underskrive den delvise handelsaftale med Kina, som han annoncerede sidste fredag, på det kommende Apec-møde i Chile den 16. og 17. november.

Det skriver Reuters.

"Jeg tror, den meget let vil blive underskrevet, forhåbentlig på topmødet i Chile, hvor præsident Xi og jeg begge vil være tilstede," sagde Donald Trump fredag til journalister ved Det Hvide Hus.

"Vi arbejder rigtig godt sammen med Kina. En masse gode ting sker."

Den delvise handelsaftale, som blev nået sidste fredag i Washington, betyder, at planlagte toldforhøjelser på kinesiske varer i denne uge ikke trådte i kraft. Her var planen, at tolden på varer for 250 mia. dollar skulle løftes til 30 pct. fra 25 pct.

Til gengæld vil Kina øge sine indkøb af amerikanske landbrugsvarer betydeligt, for mellem 40 og 50 mia. dollar, fortalte USA's præsident Donald Trump, ligesom Kina vil give indrømmelser på området for intellektuel ophavsret, inden for finansielle tjenester og på valutaområdet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også