PolicyWatch

Trump advarer briterne mod at stemme på Jeremy Corbyn

I britisk radioprogram giver USA's præsident sin mening til kende om lederen af det britiske arbejderparti.

Foto: Tolga Akmen/AFP/Ritzau Scanpix

Det er ikke kun inden for Storbritanniens grænser, at politikere forsøger at overbevise vælgerne om, hvor de skal sætte deres kryds, når briterne går til parlamentsvalg 12. december.

Også USA's præsident, Donald Trump, giver sin mening til kende om, hvem der er bedst egnet til at lede Storbritannien.

I et radiointerview torsdag advarede præsidenten således mod, at vælgerne giver deres støtte til lederen af arbejderpartiet Labour, Jeremy Corbyn.

"Corbyn vil være så skidt for jeres land. Han er så dårlig, han vil tage jer i så skidt en retning. Han vil bringe jer så dårlige steder hen," lød det fra Trump i et interview på den britiske radiostation LBC Radio.

Donald Trump blev interviewet af lederen af Brexitpartiet, Nigel Farage, som er kendt for sin indædte EU-modstand i Storbritannien.

Med sine udtalelser i programmet mener Jeremy Corbyn, at den amerikanske præsident forsøger at fremme den siddende premierminister, Boris Johnsons, muligheder for at blive genvalgt.

"Trump forsøger at blande sig i det britiske valg for at få sin ven Boris Johnson valgt ind," skriver Corbyn på Twitter.

I interviewet lagde Trump heller ikke skjul på sin begejstring for Boris Johnson.

"Han er en fantastisk mand," lød det fra Trump.

Underhuset i London stemte tirsdag aften for at afholde parlamentsvalg 12. december. 438 stemte for, mens 20 stemte imod.

Ved en tidligere afstemning samme dag blev et forslag om et valg den 9. december til gengæld stemt ned. 

Efter tre mislykkede forsøg på at få udskrevet et valg i dette efterår, fik den konservative regering med Boris Johnson i spidsen dermed omsider vedtaget, at der skal være valg inden jul. 

Boris Johnson overraskede både allierede og modstandere, da han tidligere i oktober vendte hjem fra Bruxelles med en revideret brexitaftale.

Han fik derefter banet vej for, at aftalen kom gennem det britiske parlament.

Meningsmålinger tyder på, at Det Konservative Parti efter tirsdagens afstemning står mere samlet end Labour, som under Jeremy Corbyns ledelse har været præget af splittelse.

Briterne skal til parlamentsvalg 12. december

Corbyn: Labour giver grønt lys for nyvalg i Storbritannien 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier