PolicyWatch

Grønland hæver afgifter på sukker og alkohol

Som del af en ny grønlandsk finanslov bliver et kilo sukker ti kroner og 31 øre dyrere, ligesom det i fremtiden også blivere en dyrere fornøjelse at købe alkohol og tobak.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

En stribe nye afgifter er del af Grønlands nye finanslov, der i går blev indgået mellem regeringspartierne Siumut og Nunatta Qitornai med støtte fra Demokraatit, skriver DR.

Aftalen betyder blandt andet, at det rekordhøje forbrugerprisniveau i Grønland får endnu et nøk opad, når afgifterne på sukker, alkohol og tobak stiger. For sukker alene er der tale om stigning på 10,31 kr.

De omkring 200 mio. kr., som afgifterne gerne skal indbringe, skal ifølge DR bruges til bedre vilkår for familier og børn. Der er behov for penge for at højne uddannelsesniveauet i landet, udtaler finansminister Nunatta Qitornai til det grønlandske medie Sermitsiaq.

"Det er selvfølgelig ikke en rar prioritering, men en nødvendig omlægning," siger han ifølge DR.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier