Trump genindfører sydamerikansk ståltold

USA vil genindføre told på  port af aluminium og stål fra Brasilien og Argentina, skriver den amerikanske præsident på Twitter.
Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix
RITZAU FINANS

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil her og nu genindføre told på import af aluminium og stål fra Brasilien og Argentina.

Det skriver han på Twitter mandag morgen amerikansk tid.

Det har ifølge Reuters ikke været muligt at få flere detaljer om den nye told.

"Brasilien og Argentina har haft held med en massiv devaluering af deres valutaer, hvilket ikke er godt for vores landmænd. Derfor vil jeg - men virkning fra nu - genindføre told for alt stål og aluminium, der er sendt til USA fra disse lande," skriver Trump på Twitter.

Både Argentina og Brasilien stod uden for en told på 25 pct. på stål og 10 pct. på aluminium, som Trump indførte sidste år.

Den amerikanske præsident har ikke været bleg for at lægge straftold på en række produkter for at styrke sin "America First"- dagsorden.

Det er blandt andet også en del af baggrunden for den handleskrig, der lige nu kører på andet år med Kina.

Mens markederne venter på en aftale mellem de to lande, så lurer der mere told i kulissen på kinesiske varer til import den 15. december, skriver CNN.

Kina, der er verdens største stålproducent, har øget sin stålproduktion, mens antallet af job i den amerikanske stålindustri er faldet.

Ifølge CNN har præsidenten lovet at få flere job til stålindustrien. Beskæftigelsen her er faldet med omkring 43 pct. siden 1990.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, går heller ikke ram forbi mandag i Trumps tweet. Han vil have centralbanken til "at handle, så lande, hvoraf der er mange, ikke længere drager fordel af vores stærke dollar ved yderligere at devaluere deres valutaer."

Avis: Kina vil have USA til at fjerne alle toldsatser

Delaftale i handelskrig kan blive udsat til næste år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også