PolicyWatch

Trump: Vi er meget tæt på stor aftale med Kina

Ifølge Wall Street Journal har USA tilbudt at reducere eksisterende tariffer med op i mod halvdelen på kinesisk importerede varer for 360 mia. dollar samt aflyse varslet toldrunde

Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix

Dollar genvandt torsdag lidt af den svækkelse, der ramte valutaen i kølvandet af rentemødet i den amerikanske centralbank onsdag, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, ud på eftermiddagen torsdag meddelte, at Kina og USA er tæt en handelsaftale.

"Vi er meget tæt på en stor aftale med Kina. De ønsker det, og det samme gør vi," skrev Donald Trump i en nyt tweet.

Efter beskeden, som kom ud omkring kl. 15.35 dansk tid, styrkedes dollar til 1,1120 dollar per euro fra et niveau omkring 1,1150 dollar lige før. Ved 16:30-tiden er styrkelsen aftaget til 1,1130 per euro.

Ifølge Wall Street Journal har amerikanske handelsforhandlere tilbudt at reducere eksisterende tariffer med op i mod halvdelen på kinesisk importerede varer for 360 mia. dollar og at aflyse en ny runde af told, der var sat til at træde i kraft 15. december.

Det oplyser folk med kendskab til forholdet, skriver avisen.

Modsat skulle USA have krævet, at Beijing indgår faste aftaler om køb af store mængder af amerikanske landbrugsvarer og andre produkter, at der ydes bedre beskyttelse af amerikanske IP-rettigheder, og der tillades større adgang til den kinesiske finansservicesektor.

USA er tæt på enighed om handelsaftale med Canada og Mexico

Trump bruger handelstrusler for at få Nato-bidrag op 

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier