PolicyWatch

USA og Frankrig indgår våbenhvile om digital skat

De to lande har været uenige om beskatning af blandt andet techkoncerner, men har nu nået en foreløbig aftale, der giver tid til at finde en global løsning, rapporterer Financial Times.

Bruno Le Maire, Frankrigs finansminister. | Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

USA og Frankrig er torsdag blevet enige om en aftale, der blandt andet betyder, at Frankrig for nuværende ikke vil opkræve den digitale skat, som landet tidligere har indført. Det skriver Financial Times, efter andre medier rapporterede om en forestående aftale tidligere på ugen.

Aftalen er kommet i stand efter forhandlinger mellem Bruno Le Maire, Frankrigs finansminister, og Steven Mnuchin, USA's ditto. Aftalen betyder samtidig, at USA vil undlade at føre planlagte toldafgifter på 2,4 mia. dollars, svarende til godt 16 mia. kr., på franske varer ud i livet.

Spørgsmålet om beskatning af techkoncerner har verseret længe. I Frankrig er en beskatning på 3 pct. af den nationale omsætning blevet besluttet. Samtidig er der i OECD-regi tilløb til en aftale.

"Enten bliver der en international aftale i 2020, og i så fald vil den internationale aftale erstatte den nationale beskatning, eller også bliver der ingen aftale hos OECD, og i det tilfælde, eftersom den fanske beskatning fortsat er i funktion, skal selskaberne betale," sagde Bruno Le Maire ifølge Financial Times onsdag, før aftalen med USA blev nået torsdag.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier