PolicyWatch

6,6 millioner personer melder sig arbejdsløse i USA

I alt har over ti millioner amerikanere mistet deres arbejde på to uger ifølge avisen Washington Post. En stigning i et tempo, der aldrig er set tidligere, hedder det fra DI.

DI forventer, at den voksende ledighed fortsætter i USA | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / Scanpix

I USA har over 6,6 millioner mennesker meldt sig som nye arbejdsløse, viser en ugeopgørelse fra arbejdsministeriet. Det sker som følge af coronakrisen.

Det vidner om et økonomisk kollaps, skriver Washington Post.

Dermed bliver der for anden uge i træk sat en bedrøvelig rekord med nye ledige.

USA er på vej ud i en dyb økonomisk krise, mens folk over det meste af landet har fået besked om at holde sig indenfor og ikke komme for tæt på andre mennesker for at stoppe spredningen af coronavirus.

I de seneste to uger har over ti millioner amerikanere mistet deres arbejde og søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse ifølge Washington Post.

Da finanskrisen var på sit højeste, blev der registreret lidt over 650.000 nye ledige om ugen.

Den kedelige rekord får blandt andet Dansk Industri (DI) til at slå alarm.

Her mener cheføkonom Allan Sørensen, at fire års jobfremgang i USA på blot to uger er gået tabt. Han mener samtidig, at tendensen vil fortsætte de næste uger og måneder.

"Ledigheden stiger i et tempo, som vi aldrig har set før. Og det stopper desværre ikke her - ledigheden vil fortsætte den bekymrende himmelflugt i de kommende uger og måneder, nu hvor coronakrisen har bidt sig fast, "siger Allan Sørensen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier