USA: Trump underskriver hjælpepakke til 484 mia. dollar

Den amerikanske præsident har underskrevet en hjælpepakke svarende til over 3300 milliarder danske kroner til blandt andet mindre virksomheder.
Foto: MANDEL NGAN/AFP / AFP
Foto: MANDEL NGAN/AFP / AFP
Af Ritzau / Finans

Den amerikanske præsident Donald Trump har fredag underskrevet loven med den seneste økonomiske hjælpepakke til den amerikanske coronaramte økonomi - en pakke på 484 mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Repræsentanternes Hus vedtog loven torsdag aften, efter Senatet godkendte den tirsdag.

Pakken indeholder først og fremmest hjælp til små virksomheder i USA, da 350 mia. dollar er afsat til, at de kan søge om hjælp til husleje og andre faste udgifter. De midler er en forøgelse af de 349 mia. dollar, som allerede var afsat til formålet i stimuluspakken fra slutningen af marts.

Fredagens hjælpepakke indeholder også 75 mia. dollar til de amerikanske hospitaler, ligesom der er afsat blandt andet 25 mia. dollar til øget testning for coronavirusset i USA.

Den forrige hjælpepakke fra slutningen af marts var på 2300 mia. dollar, og USA har nu i alt vedtaget fire indsatser på samlet omkring 3000 mia. dollar, ifølge Reuters.

USA rundede fredag 50.000 døde på grund af virusudbruddet, og nedlukningen af økonomien har nu betydet, at mere end 26 mio. amerikanere har meldt sig arbejdsløse de seneste fem uger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også