PolicyWatch

USA overvejer at slå igen mod digitale skatter

Ny beskatning af digitale virksomheder i blandt andet Frankrig, Brasilien og Storbritannien har fået USA til at undersøge, om landet skal indføre nye toldsatser mod de lande.

USA's handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, truer med straftold på varer fra lande, der har indført en digital skat. | Foto: Alex Wong/AFP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

USA truer med at slå igen mod de lande, der har indført ny beskatning mod digitale virksomheder. Lande som Frankrig, Brasilien og Storbritannien har alle indført en ny skat, som sigter mod virksomheder som Facebook, Amazon og Google.

"Præsident (Donald, red) Trump er bekymret over, at mange af vores handelspartnere vedtager skatter, som er designet til at ramme vores virksomheder på en urimelig måde," siger USA's handelsrepræsentant, Robert Lighthizer i en meddelelse, ifølge Reuters.

Derfor vil USA nu undersøge, om lande skal svare igen med straftold eller lignende på landenes varer.

"Vi er klar til at tage alle passende forholdsregler for at forsvare vores virksomheder og arbejdere mod enhver sådan diskrimination," skriver Robert Lighthizer.

Der har gennem flere år været en diskussion om, hvorvidt det nuværende globale skattesystem passer til en verden, hvor digitale virksomheder har store indtægter i lande, hvor de ikke er fysisk repræsenteret.

Medlemslandene i OECD har arbejdet på en fælles løsning over de seneste år, og så sent som i april lød meldingen fra organisationen, at man forventer at have et kompromis på plads i år. Nogle lande har dog valgt at gå enegang og indføre en digital skat alligevel.

I EU har EU-Kommissionen også tidligere forsøgt at indføre en digital skat, men det lykkedes ikke, fordi skattespørgsmål kræver enighed blandt alle medlemslande, og blandt andet Danmark var med til at blokere for det.

EU-Kommissionen har dog varslet, at den vil fremsætte et nyt forslag om en digital skat, hvis det ikke lykkes at blive enige om en løsning i OECD, hvor også USA er medlem.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier