PolicyWatch

USA på vej med nye sanktioner mod Kina

Sanktionerne vil formentlig ramme højtstående medlemmer af kommunistpartiet.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, med Kinas præsident Xi Jinping. | Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X00157

Mens verden har udviklingen i Hongkong i fokus, er USA i færd med at udarbejde nye globale sanktioner mod Kina for landets ageren i Xinjiang-provinsen, hvor kritikere anklager det kommunistiske styre for at overtræde de muslimske uighurers menneskerettigheder.

Sanktionerne vil formentlig ramme højtstående medlemmer af kommunistpartiet med ansvar for interneringen af hundredetusinder af uighurer og forfølgelse af det muslimske mindretal, erfarer Bloomberg News fra to unavngivne

Planerne om sanktioner blev forhalet, mens Kina og USA forhandlede en ny handelsaftale på plads i slutningen af 2019, men i sidste måned underskrev præsident Donald Trump en lov, der forpligter hans administration til at straffe de ansvarlige for forfølgelsen af uighurerne.

Siden underskrivelsen af handelsaftalen, fase-1, i midten af januar, er ordkrigen mellem Kina og USA igen blevet optrappet. USA og Donald Trump har især været kritisk over for den nye sikkerhedslov for Hongkong, som Kina ensidigt har gennemtvunget.

USA har på den baggrund tidligere på ugen, som varslet, ophævet Hongkongs særlige handelsstatus, som regionen ellers har haft siden overdragelsen fra Storbritannien til Kina den 1. juli 1997.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier