PolicyWatch

Federal Reserve fastholder som ventet ledende rentesatser

Den amerikanske centralbank vil samtidig fortsætte sine støtteopkøb af obligationer i mindst det nuværende tempo i den kommende periode for at modvirke krisen.

Foto: Daniel Slim/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholder i forbindelse med onsdagens rentemøde sine ledende rentesatser.

Dermed er spændet for styringsrenten fortsat på 0,00-0,25 pct., viser onsdag aftens rentemelding fra centralbanken.

Det var helt som ventet af økonomerne, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Federal Reserve skriver, at den er beredt på at bruge hele værktøjskassen for at modvirke effekterne af udbruddet af coronavirus.

Formuleringen er en kopi af udtalelserne i forbindelse med de foregående møder.

Centralbanken ser fortsat coronakrisen som enorm udfordring både menneskeligt og økonomisk, men der har dog været en smule bedring at spore i de seneste måneder, bemærker Federal Reserve.

"Efter stor nedgang er beskæftigelsen og den økonomiske aktivitet øget en smule i de seneste måneder, men forbliver et godt stykke under niveauet ved indgangen til året," skriver centralbanken.

"Svagere efterspørgsel og betydeligere lavere oliepriser holder inflationen nede. De overordnede finansielle betingelser har forbedret sig i de seneste måneder, hvilket blandt andet afspejler de pengepolitiske tiltag, der skal støtte økonomien," fortsætter Federal Reserve.

Af meddelelsen fremgår det også, at Federal Reserve vil fortsætte sine støtteopkøb af obligationer i mindst det nuværende tempo i den kommende periode for at modvirke krisen.

Dermed er der heller ikke meget nyt fra centralbanken i forhold til de seneste meldinger, og investorerne kigger nu frem mod pressemødet med centralbankchef Jerome Powell, som kan give en status på perspektivet for pengepolitikken i USA.

Hverken aktier eller renter har foreløbig rørt stort på sig efter offentliggørelsen fra Federal Reserve.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier