PolicyWatch

Handelssamtaler melem Kina og USA udskydes

Videokonference mellem USA og Kina er udskudt uden ny dato. Den skulle have markeret jubilæum for handelsaftale mellem landene.

Foto: Tom Brenner/REUTERS/Ritzau Scanpix

Lørdag kan fase 1-handelsaftalen mellem Kina og USA fejre seks måneders jubilæum, og i den forbindelse er der aftalt et check-up på, hvordan den er blevet implementeret. Det skulle have været sket på en videokonference netop lørdag, men det er nu blevet udskudt.

Det skriver Reuters med henvisning til unavngivne kilder med kendskab til sagen.

Videosamtalen skulle have haft topforhandlernes deltagelse - med vicepremierminister Liu He fra Kina og med finansminister Steven Mnuchin og handelsrepræsentant Robert Lighthizer fra USA.

Der er endnu ikke aftalt en ny dato for samtalen.

Med handelsaftalen blev en række annoncerede toldsatser på kinesiske varer for milliarder af dollar annulleret eller reduceret.

Kina lovede samtidig at købe yderligere amerikanske varer for 200 mia. dollar over to år i forhold til 2017, da Kina importerede varer fra USA for 130 mia. dollar. De 77 mia. dollar ekstra skal indkøbes her i 2020, mens 123 mia. dollar skal lægges oveni til næste år. Der er være tale om både industrivarer, landbrugsvarer, energi og serviceydelser.

Udover det afgav Kina et løfte om at forbedre beskyttelsen af amerikanske virksomheders intellektuelle rettigheder, ligesom de to parter blev enige om en mekanisme til at løse uenigheder på valutaområdet. Endelig skal Kina på forskellig vis åbne op for amerikanske aktører på området for finansielle ydelser.

Spændingerne mellem USA og Kina er i 2020 taget til trods indgåelsen af aftalen, som blev underskrevet i januar. Handelsområdet er dog et af de steder, hvor der ikke ser ud til at ske en forværring.

"Det ene område, hvor vi engagerer med hinanden, er handel," sagde Larry Kudlow, præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver, nemlig onsdag.

"Det er fint lige nu."

/ritzau/FINANS

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier