Oliepriserne op på gode nyheder om Trumps sygdomsforløb

Mandag er analytikerne mere fortrøstningsfulde om Donald Trumps sygdomsforløb, selv om der fortsat gives forskellige meldinger om hans helbred.
Foto: Cheriss May/REUTERS / X07315
Foto: Cheriss May/REUTERS / X07315
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne stiger mandag morgen på godt nyt om USA's præsident, Donald Trump, der ifølge præsidentens læger kan blive udskrevet allerede mandag, efter at det fredag blev offentliggjort, at han var blevet smittet med Covid-19.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 40,15 dollar mod 39,34 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 38,04 dollar mod 37,30 dollar fredag eftermiddag.

Usikkerheden og uvisheden omkring præsidentens sygdom sænkede fredag oliepriserne med mere end 4 pct.

Mandag er analytikerne mere fortrøstningsfulde omkring Donald Trumps sygdomsforløb, selv om der fortsat gives forskellige meldinger om hans helbred.

"Jeg tror, at det er bedringen i den amerikanske præsidents helbred hen over weekenden, hvor der var en del forskellige meldinger om hans helbred, men generelt er han i bedring," siger Avtar Sandu, der er seniorråvaredirektør i Phillip Futures, til Reuters.

Avtar Sandu tilføjer, at investorer er bekymrede for den forsinkede amerikanske hjælpepakke, der kunne understøtte en forbedring i olieefterspørgslen.

Priserne understøttes samtidig mandag af strejke i Norge, der kan sænke landets produktion med op til 330.000 tønder om dagen - svarende til 8 pct. af den samlede produktion - ifølge organisationen Norsk Olie og Gas.

I Libyen, der er medlem af Organisation af Olieeksporterende Lande, Opec, er olieproduktionen samtidig næsten tredoblet til 270.000 tønder om dagen i løbet af den seneste uge, efter at en blokade af landets olieinfrastruktur er aftaget.

Den seneste tids understøttelse af oliepriserne har ifølge Reuters fået nogle amerikanske olieproducenter til at genoptage aktiviteten, og i USA er der således blevet genopstartet olie- og naturgasrigger for tredje uge i træk.

Det er første gang siden oktober 2018, viser tal fra Baker Hughes fredag ifølge Reuters.

Stigende produktion og coronapandemi tynger oliemarkedet

Oliepriserne holder niveau i håbet om amerikansk hjælpepakke 

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også