Mnuchin tror ikke på aftale om hjælpepakke før valget

Steven Mnuchin, præsident Trumps finansminister, vurderer, at det bliver "svært" at nå en aftale om en fjerde hjælpepakke inden valget den 3. november.
Foto: MANDEL NGAN/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: MANDEL NGAN/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Mnuchin kalder samtidig de fortsatte samtaler med Nancy Pelosi, lederen af Demokraternes flertal i Repræsentanternes Hus, for "produktive".

"På dette tidspunkt ville det være svært at få noget gjort og gennemført, når man tager i betragtning, hvor vi er, og niveauet af detaljer, men vi vil forsøge at fortsætte og arbejde os igennem udfordringerne," sagde Steven Mnuchin onsdag ifølge Reuters.

Steven Mnuchin skal dog i næste uge på rejse til Mellemøsten, og det betyder, at det formentlig heller ikke vil være muligt at nå en aftale, som kan stemmes hjem lige efter den 3. november.

Både den republikanske senatsleder, Mitch McConnell, og den demokratiske flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har samtidig tirsdag og onsdag befæstet deres forhandlingspositioner.

Samtalerne mellem Nancy Pelosi og Steven Mnuchin vil dog fortsætte torsdag, men blandt andet den amerikanske regerings manglende nationale plan for coronatestning er et af stridspunkterne, fortalte en talsmand for Nancy Pelosi onsdag ifølge Reuters.

"Go big or go home," har præsident Donald Trump tidligere på ugen også tweetet til forhandlerne i Kongressen, og ifølge Bloomberg News, mener Nancy Pelosi derfor, at Demokraternes forhandlingsposition er styrket.

Oprindelig - helt tilbage i maj - ønskede Demokraterne, at den fjerde stimuluspakke skulle være på 3400 mia. dollar. Republikanerne holdt derimod på, at 1000 mia. dollar var tilstrækkeligt. Et forslag om at mødes på halvvejen ved 2200 mia. dollar blev senere afvist af Republikanerne.

I sidste uge instruerede Donald Trump tirsdag på Twitter, at de republikanske forhandlere skulle indstille samtalerne med Demokraterne indtil efter valget, og indtil han havde genvundet præsidentposten, mens senere på ugen vendte Steven Mnuchin tilbage med et forslag på 1800 mia. dollar, hvilket var 200 mia. dollar mere, end Det Hvide Hus indtil da havde været klar med.

For at gøre forvirringen komplet talte Donald Trump fredag i et radioprogram for en endnu større hjælpepakke.

"Jeg vil helt ærligt gerne se en større hjælpepakke end den, som Demokraterne og Republikanerne tilbyder," sagde præsident Trump og erkendte, at han gik stik imod sine tidligere holdninger til hjælpepakker.

Tidligere i år har politikerne vedtaget i alt tre amerikanske hjælpepakker til samlet 3300 mia. dollar, men flere af de støtteordninger udløb allerede med udgangen af juli.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også