PolicyWatch

Pelosi: Amerikansk hjælpepakke før valget er mulig

Men hvis det skal lade sig gøre, kræver det, at præsident Trump vrider armen rundt på sine partifæller, Republikanerne, i Senatet, lyder det fra formand for Repræsentanternes Hus.

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/Ritzau Scanpix

Det er stadig muligt for Kongressen at vedtage en hjælpepakke til USA's økonomi inden valget i landet den 3. november, men det kræver, at præsident Trump vrider armen rundt på sine genstridige partifæller, Republikanerne, i Senatet.

Det sagde Nancy Pelosi, formand for Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, og chefforhandler for Demokraterne, fredag.

"Vi kan gøre det før valget, hvis præsidenten ønsker det," lød det fra Nancy Pelosi til tv-stationen MSNBC, skriver Reuters.

"Trump er nødt til at tale med senatsrepublikanerne."

Forhandlingerne kredser om samlet stimulus i omegnen af 2000 mia. dollar.

Demokraterne ønskede oprindeligt en aftale til 3400 mia. dollar og vedtog en lov i Huset i den størrelse tilbage i forsommeren, men siden her har Pelosi foreslået et forlig på 2200 mia. dollar.

Det Hvide Hus sigtede i starten på en aftale til 1000 mia. dollar, men finansminister Steven Mnuchins seneste tilbud lød i sidste uge på 1880 mia. dollar.

En af tvisterne i forhandlingerne er, at Demokraterne ønsker at sende en stor pose penge ud til delstaterne og kommunerne, hvor udgifterne til corona-inddæmning og sundhed er røget i vejret under pandemien, mens skatteindtægterne er dalet på grund af nedlukningerne og mange fyringer. Det er Republikanerne og Trump dog ikke med på.

Senatsleder Mitch McConnell ønsker i udgangspunktet også kun 500 mia. dollar i støtte i den nye hjælpepakke.

Kongressen har tidligere i år allerede vedtaget tre hjælpepakker til samlet 3300 mia. dollar, men flere af støtteordningerne er imidlertid udløbet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier