PolicyWatch

Fed-chef ser opsving tage fart med vaccinationer

Chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Cleveland, forudser, at den amerikanske økonomi igen vil komme op i omdrejninger, efterhånden som vaccinerne rulles ud i USA.

"Der er et opsving. Nogle sektorer i økonomien klarer sig meget bedre end andre, men vi har virkelig brug for at nå det punkt, hvor alle er vaccinerede, så vi kan vende tilbage til en form for normalitet," sagde Loretta Mester mandag på en virtuel konference, ifølge Bloomberg News. | Foto: Sarah Silbiger/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Loretta Mester, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves (Fed) afdeling i Cleveland, forudser, at den amerikanske økonomi igen vil komme op i omdrejninger, efterhånden som vaccinerne rulles ud i USA.

Hun regner alligevel med, at bankens lempelige pengepolitik vil fortsætte lang tid endnu.

"Der er et opsving. Nogle sektorer i økonomien klarer sig meget bedre end andre, men vi har virkelig brug for at nå det punkt, hvor alle er vaccinerede, så vi kan vende tilbage til en form for normalitet," sagde Loretta Mester mandag på en virtuel konference, ifølge Bloomberg News.

Fed sænkede i marts sidste år sin rente til omkring nul - samme lave niveau som under finanskrisen, og samtidig har banken købt obligationer for mere end 3000 mia. dollar i perioden for at holde markedsrenterne lave og sikre sig, at den toneangivende rentes lave niveau "transmitteres" ud i økonomien.

"Vi vil være derinde og bruge vores værktøjer for at støtte økonomien og anvende fremskridt på vort dobbelte mandatmål til som vores guide til at bakke tilbage på lempeligheden, men det vil slet ikke ske snart."

"Vi vil være lempelige i meget lang tid, fordi økonomien skal tilbage på dets fødder først," konkluderede Cleveland-direktøren.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier