PolicyWatch

Biden opfordrer til store investeringer i infrastruktur

Der er behov for yderligere investeringer i økonomien i USA, mener Biden, der under valgkampen talte om sine planer for investeringer i den amerikanske infrastruktur.

Torsdag opfordrede præsidenten medlemmerne af Kongressen til at arbejde for en plan, der skal opgradere infrastrukturen i USA. | Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

USA's præsident, Joe Biden, foreslog i januar en femte hjælpepakke på 1900 mia. dollar til USA's coronaramte økonomi, men den er med løntilskud, øget arbejdsløshedsunderstøttelse og helikopterpenge kun et plaster på såret og en bro til det tidspunkt, hvor pandemien er under kontrol.

Derfor er der behov for yderligere investeringer i økonomien i USA, og præsident Biden talte under valgkampen om sine planer for investeringer i den amerikanske infrastruktur, der gennem årtier har været misligholdt.

Torsdag opfordrede præsidenten medlemmerne af Kongressen til at arbejde for en plan, der skal opgradere infrastrukturen i USA.

"Vi vil se, hvad vi kan sætte sammen. Der er en masse, vi skal ordne. Vi er bare nødsaget til at komme i gang, sagde Joe Biden torsdag i forbindelse med et møde i Det Hvide Hus," skriver Reuters.

En rapport viser, at næsten halvdelen af USA's veje er i ringe stand, og hver tredje bro har brug for reparationer eller for at blive udskiftet. Der er også behov for at opgradere flere lufthavne og for at investere i vandforsyningen.

Selv om investeringer i infrastruktur anses som et emne, Republikanerne og Demokraterne normalt kan blive enige om, så lykkedes det ikke at vedtage en plan de foregående fire år under daværende præsident Trump.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier