PolicyWatch

Demokrater kunne ikke samle stemmer til at dømme Trump

Lørdag blev Donald Trump frikendt ved sin anden rigsretssag. Syv republikanere stemte for at dømme ham.

Trump var anklaget for at have opildnet til det stormløb mod Kongressen den 6. januar. | Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix

USA's Senat frikender ved en afstemning lørdag aften dansk tid den tidligere præsident Donald Trump i rigsretssagen mod ham.

Demokraterne formåede ikke at samle de fornødne 67 stemmer til at dømme ham.

57 medlemmer af Senatet stemte for at dømme Trump, mens 43 stemte imod.

Samtlige 50 demokratiske medlemmer af Senatet svarede "skyldig", da de blev spurgt om deres holdning i skyldsspørgsmålet.

Syv republikanske senatorer stemte imod partiets tidligere præsident. Det var Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse og Pat Toomey.

Der kræves to tredjedeles flertal blandt de 100 medlemmer i Senatet for at dømme Trump. Derfor havde de 50 demokrater brug for 17 republikanske stemmer.

Efter afstemningen skoser Senatets flertalsleder, demokraten Chuck Schumer, sine republikanske kolleger for, at de nu har "for evigt indskrevet deres navne ved siden af hans navn i historiebøgerne".

"Se, hvad republikanerne er tvunget til at forsvare. Se, hvad Republikanerne er tvunget til at tilgive," siger Schumer.

"Den mest foragtelige handling, som nogen præsident nogensinde har begået, og så kan et flertal af republikanerne ikke opbyde mod eller moral til at dømme det."

Trump var anklaget for at have opildnet til oprør i forbindelse med stormløbet mod Kongressen 6. januar.

Det er anden gang på et år, at Trump bliver frikendt i en rigsretssag. Han er den eneste præsident i USA's historie, der er stillet for en rigsret to gange.

USA har kun fire gange i landets historie oplevet en rigsretssag mod en præsident. To af dem har været imod Donald Trump.

Hovedpersonen selv har ikke udtalt sig offentligt i de fem dage, rigsretssagen har kørt i Senatet.

Men lørdag aften dansk tid har Trump udsendt en udtalelse, hvor han kalder rigsretssagen "endnu en fase i den største heksejagt i vort lands historie".

Står verden på tærsklen til de brølende 2020’ere?

Tidligere ECB-topchef bliver ny premierminister i Italien 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier