PolicyWatch

Bill Gates peger på cement og stål som største klima-udfordring

Stål og cement kan ikke fremstilles uden klimatruende emissioner, men der ingen regeringer eller investorer, der for alvor søger at løse det problem, mener Bill Gates.

Det er ikke sandsynligt, at vi vil stoppe med at bygge bygninger, anfører Bill Gates i et interview, der bringes i anledning af han nye bog, "Sådan afværges klimakatastrofen", som udkommer i indeværende uge. | Foto: JASON LEE/REUTERS / X01757

Hverken stål eller cement kan fremstilles uden klimatruende emissioner. Men der er ingen regeringer eller investorer, der for alvor søger at løse det problem.

Det mener milliardær-filantropen, Microsoft-stifteren Bill Gates. Han peger i et interview med nyhedsbureauet Reuters på fremstillingsindustrien som den største trussel mod klimaet.

Fremstillingsindustrien - specielt fremstilling af konstruktionsstål og cement - står for en tredjedel af den globale udledning af drivhusgasser, og dermed er industrien langt mere forurenende end transport- og energisektoren, der tiltrækker sig meget større opmærksomhed politisk og investeringsmæssigt.

Yderligere må industrien vokse i takt med stigende befolkningstal og økonomisk udvikling.

Det er ikke sandsynligt, at vi vil stoppe med at bygge bygninger, anfører Bill Gates i interviewet, der bringes i anledning af han nye bog, "Sådan afværges klimakatastrofen", som udkommer i indeværende uge.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier