PolicyWatch

Speget spil om magt og milliarder fik Kina til at stoppe verdens største børsnotering

Alibaba-grundlægger Jack Ma’s kritik af de kinesiske magthavere og en øget systemisk risiko er de officielle årsager til, at børsnoteringen af Ant Group blev bremset sidste år. Men der er også en anden forklaring. Børsnoteringen ville give præsident Xi Jinpings rivaler stor magt og uhørt mange penge, skriver The Wallstreet Journal.

Det tyder på, at Jack Ma og hans venner ville få alt for meget magt ved en børsnotering af Ant Group. | Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var mildest talt høje forventninger til børsnoteringen af finansvirksomheden Ant Group i 2020.

Ant Group, der er den finansielle arm af den enorme kinesiske e-handelsplatform Alibaba, sigtede efter at rejse 37 mia. dollar, eller 227 mia. kr., ved en spektakulær børsnotering, der ville være det absolut største enkeltstående aktiesalg i verdenshistorien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier