PolicyWatch

Verden slipper næppe for corona ved udgangen af året ifølge WHO

Det er muligt, at coronaens konvekvenser kan blive reduceret med færre indlæggelser og dødsfald, mener WHO. Men pandemien er næppe overstået ved årets udgang.

"Det vil være for tidligt, og jeg synes, det er urealistisk at tro, at vi når til vejs ende med dette virus inden årets udgang," siger Michael Ryan, krisechef i WHO. | Foto: Fabrice Coffrini/Pool via REUTERS

Det er urealistisk at forestille sig, at coronapandemien vil være afsluttet ved udgangen af året.

Sådan lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

"Det vil være for tidligt, og jeg synes, det er urealistisk at tro, at vi når til vejs ende med dette virus inden årets udgang," siger Michael Ryan, der er krisechef i WHO.

Michael Ryan har dog i forbindelse med advarslen sagt, at det kan lade sig gøre, at coronaens negative konsekvenser kan mindskes, hvis det lykkes at reducere antallet af indlæggelser og dødsfald.

Ryan siger, at vaccination af sundhedspersonale i frontlinjen og dem, der er mest sårbare over for alvorlige sygdomme, vil være med til at fjerne noget af frygten under pandemien.

Han tilføjer, at de seneste ugers fremskridt ikke skal tages for givet, selv om "virusset lige nu i høj grad er under kontrol".

WHO registrerede i sidste uge et stigende antal bekræftede smittetilfælde efter seks uger med faldende globale smittetal. Smittetallene steg i sidste uge i Europa, USA, Sydøstasien og det østlige Middelhav.

WHO's generalsekretær, Tedros Adhanom Ghebreyesus, kalder udviklingen for "skuffende, men ikke overraskende. Han opfordrer desuden til, at man ikke lemper coronarestriktionerne endnu.

Ghebreyesus siger også, at det er usolidarisk, hvis rige lande blot tænker på at skrabe tilstrækkeligt med coronavacciner sammen til sig selv og deres egen befolkning.

Han pointerer, at det er i hele verdens interesse, at sårbare over hele verden hurtigst muligt bliver vaccineret mod coronavirus.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier