PolicyWatch

USA-selskab håber at kunne indsende vaccineansøgning snart

I bedste fald kan covid-19-vaccine fra Novavax blive godkendt i maj, mener det amerikanske selskabs topchef. EU forhandler om køb af 200 millioner doser af vaccinen.

Novavax håber at kunne indsende ansøgning til godkendelse i foråret. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Endnu en vaccine mod covid-19 kan være på trapperne. Det amerikanske Novavax stiler således efter at søge om britisk og amerikansk godkendelse i andet kvartal. Det oplyser selskabet mandag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Meldingen fra Novavax er interessant også fra et dansk synspunkt, fordi EU forhandler med selskabet om en kontrakt, der potentielt kan komme til at omfatte 200 millioner doser.

Novavax forventer at afslutte sine kliniske undersøgelser med vaccinekandidaten i Storbritannien om få uger, mens selskabets tilsvarende forsøg i USA ventes at være færdig om et par måneder.

Såfremt den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, accepterer at vurdere ansøgningen på baggrund af resultaterne fra den britiske undersøgelse, kan vaccinen få grønt lys i USA i maj.

Det siger Stanley Erck, der er administrerende direktør for Novavax, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hvis FDA kræver data fra de amerikanske forsøg, vil det forsinke en eventuel afgørelse med nogle måneder.

I januar viste foreløbige data fra det britiske forsøg, at vaccinen var 96 procent effektiv i forhold til det oprindelige coronavirus og omkring 86 procent effektiv mod den variant af virusset, der først blev opdaget i England.

Flere eksperter har udtalt sig optimistisk om vaccinen fra Novavax.

"Den ser så stærk ud som enhver anden vaccine, og den har måske bedre udholdenhed," sagde John Moore, der er immunolog ved Weill Cornell Medical College i New York, til Wall Street Journal i februar.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier