PolicyWatch

USA og EU enige om at suspendere straftold i flystrid

USA's præsident og EU's kommissionschef enes under samtale om at ophæve straftold på varer.

USA's præsident, Joe Biden, og EU's kommissionsformand, Ursula von der Leyen, er mlig i en telefonsamtale fredag blevet enige om at suspendere tarifferne i fire måneder, mens parterne forhandler. | Foto: CHRISTOF STACHE/AFP / AFP

Handelsstriden mellem EU og USA på området for flyproduktion er måske på vej mod en mere mindelig løsning end den nuværende, hvor de to parter skiftevis har pålagt hinanden straftold i henhold til afgørelser fra WTO.

EU's kommissionsformand, Ursula von der Leyen, og USA's præsident, Joe Biden, er nemlig i en telefonsamtale fredag blevet enige om at suspendere tarifferne i fire måneder, mens parterne forhandler.

"Vi vil begge fokusere på at løse vores uenigheder om fly baseret på arbejdet gennem vore respektive handelsrepræsentanter. Dette er rigtig godt nyt for virksomheder og brancher på begge sider af Atlanten og et meget positivt signal om vores økonomiske samarbejde i de kommende år," siger Ursula von der Leyen i en pressemeddelelse, ifølge Bloomberg News.

Striden handler om, at begge parter har ydet ulovlig statsstøtte til henholdsvis Airbus og Boeing, og derfor indførte daværende præsident i USA Donald Trump forrige år i henhold til en WTO-kendelse tariffer på europæiske varer for 7,5 mia. dollar. I november sidste år gjorde EU så det samme på varer for 4 mia. dollar, da WTO havde givet EU medhold i en anden klage.

Straftolden er lagt på en lang række varer, herunder vin, nødder, frugt, traktorer og oliven.

Tidligere på ugen blev USA også enig med Storbritannien om at suspendere straftold, mens de to lande forhandler om deres uenigheder.

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier