Globalt er der givet 359 millioner doser coronavaccine

I USA er antallet af personer, der har fået mindst ét stik mod covid-19, nu højere end det samlede smittetal.
EU har kun vaccineret omkring halvt så mange som der er blevet vaccineret i USA. | Foto: JOHN MOORE/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
EU har kun vaccineret omkring halvt så mange som der er blevet vaccineret i USA. | Foto: JOHN MOORE/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
AF RITZAU

Historiens største vaccinationskampagne er undervejs, og frem til søndag var der givet mindst 359 millioner vaccinedoser mod covid-19 på tværs af 122 lande. Det viser data indsamlet af nyhedsbureauet Bloomberg News.

I USA er der givet 107 millioner doser. Det svarer til 32,2 doser per 100 personer.

Dermed overstiger antallet af amerikanere, som har fået mindst ét stik, nu antallet af personer, der er blevet testet positive under pandemien, skriver Bloomberg.

I den seneste uge er der dagligt givet knap 2,4 millioner stik i USA. Fastholdes det tempo, vil det tage omkring fem måneder at vaccinere 75 procent af befolkningen med de vacciner, som kræver to stik.

Præsident Joe Biden sagde torsdag i anledning af etårsdagen for nedlukningen i USA, at når amerikanerne 4. juli fejrer nationaldag, vil det sandsynligvis kunne ske under næsten normale forhold.

Han fortalte videre, at før 1. maj vil sundhedsmyndighederne i samtlige delstater få besked om at fjerne restriktioner for, hvem der kan blive vaccineret mod covid-19. Det betyder, at delstaterne skal tilbyde vacciner til alle voksne borgere.

"Ved udgangen af maj vil vi have vacciner nok til hele den amerikanske befolkning," siger han.

I EU går det indtil videre knap så hurtigt som i USA. I de 27 EU-lande er der ifølge opgørelsen fra Bloomberg News samlet givet 49,2 millioner doser.

7,5 procent af befolkningen i EU har fået mindst ét stik. For USA er den tilsvarende andel 21,0 procent. I Danmark har godt 10 procent fået mindst én dosis.

WHO nødgodkender Johnson & Johnson-vaccine

USA har mange millioner vacciner på lager som EU behøver

Vaccination med Astrazeneca-vaccinen bliver suspenderet i Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår