PolicyWatch

Tysk finansminister lover fuld støtte til coronaramt økonomi

Eurozonens finansministre drøfter blandt andet plan om at vente et år med at håndhæve gældsgrænser.

"Med al kraft vil vi støtte lønmodtagere og virksomheder. Så længe pandemien og den økonomiske situation kræver det," siger Scholz. | Foto: HANNIBAL HANSCHKE/AFP / POOL

Genåbningen lader vente på sig i Europa, men der vil være fuld støtte til virksomheder og selvstændige, indtil krisen er forbi.

Det lover Tysklands finansminister, Olaf Scholz, som mandag deltager i et møde i Eurogruppen. De EU-lande, der har euroen som officiel valuta.

"Vi må ikke spare os ud af krisen," siger Scholz ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Den socialdemokratiske finansminister konstaterer, at den store "forårsvækkelse efter corona-vinteren desværre" ikke står for døren.

"Med al kraft vil vi støtte lønmodtagere og virksomheder. Så længe pandemien og den økonomiske situation kræver det," siger Scholz.

Vejen ud af krisen er de vaccinationsprogrammer, der er i gang over hele Europa.

Mandag har Tyskland dog valgt at gøre det samme, som blandt andet Danmark besluttede i sidste uge. Tyskland har sat vaccinationer med en coronavaccine fra AstraZeneca på pause.

Den vaccine skulle være rygraden i de første måneder af EU's fælles vaccinationsprogram.

Men en dansk kvinde, som døde af en blodprop, og andre lignende sager i Europa, har fået flere EU-lande til at indstille anvendelsen af vaccinen, indtil det er undersøgt til bunds, om der er en sammenhæng.

Finansministrene i Eurozonen skal mandag blandt andet diskutere de beslutninger, der er truffet i EU for at holde økonomierne i gang under coronakrisen.

Desuden er der et møde mellem alle EU-landenes finansministre, hvor de skal tale om næste uges eurotopmøde.

Sidste år besluttede EU-landene en stor hjælpepakke via optagelse af fælles lån til at understøtte økonomierne. Samlet er pakken på 750 milliarder euro, svarende til 5580 milliarder kroner.

For nylig foreslog EU-Kommissionen, at man skal vente yderligere et år med at aktivere EU's stramme budgetregler, der blev suspenderet sidste forår, da det stod klart, at krisen ville slå EU-landene ud af kurs.

Reglerne gælder foreløbig for hele 2021. Men ideen er at forlænge dem til udgangen af 2022.

Det forslag vil finansministre også tale om mandag.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier