PolicyWatch

USA dropper handel med Myanmar efter drab på demonstranter

Efter blodig weekend i Myanmar, hvor militæret dræbte mindst 100, suspenderer USA en handelsaftale med landet.

Demonstranter gemmer sig bag en barrikade under protester i Yangon, Myanmar 28. marts 2021. | Foto: OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS / X04130

USA suspenderer en handels- og investeringsaftale med Myanmar, indtil den demokratisk valgte regering bliver genindsat i det sydøstasiatiske land.

Det sker med omgående virkning, siger USA's handelsrepræsentant, Katherine Tai, mandag.

Sikkerhedsstyrkernes drab på fredelige demonstranter, studerende, arbejdere, fagforeningsledere og endda små børn i Myanmar har chokeret USA og store dele af den øvrige verden, meddeler Tai.

Lørdag blev over 100 mennesker dræbt i Myanmar. Blandt dem var mindst syv børn.

"Disse handlinger er et direkte angreb på landets overgang til demokrati og det burmesiske folks bestræbelser på at opnå en fredelig og succesfuld fremtid," siger hun.

Den aftale om handel og investeringer, der nu er stoppet indtil videre, blev indgået i 2013. På det tidspunkt havde det daværende militærstyre taget skridt i retning af demokrati.

Aftalen indebærer blandt andet, at visse varer fra Myanmar kan importeres toldfrit, hvilket giver lettere adgang til det amerikanske marked.

Onsdag aften mødes FN's Sikkerhedsråd for at drøfte den seneste udvikling i Myanmar.

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier