USA dropper handel med Myanmar efter drab på demonstranter

Efter blodig weekend i Myanmar, hvor militæret dræbte mindst 100, suspenderer USA en handelsaftale med landet.
Demonstranter gemmer sig bag en barrikade under protester i Yangon, Myanmar 28. marts 2021. | Foto: OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS / X04130
Demonstranter gemmer sig bag en barrikade under protester i Yangon, Myanmar 28. marts 2021. | Foto: OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS / X04130
af ritzau

USA suspenderer en handels- og investeringsaftale med Myanmar, indtil den demokratisk valgte regering bliver genindsat i det sydøstasiatiske land.

Det sker med omgående virkning, siger USA's handelsrepræsentant, Katherine Tai, mandag.

Sikkerhedsstyrkernes drab på fredelige demonstranter, studerende, arbejdere, fagforeningsledere og endda små børn i Myanmar har chokeret USA og store dele af den øvrige verden, meddeler Tai.

Lørdag blev over 100 mennesker dræbt i Myanmar. Blandt dem var mindst syv børn.

"Disse handlinger er et direkte angreb på landets overgang til demokrati og det burmesiske folks bestræbelser på at opnå en fredelig og succesfuld fremtid," siger hun.

Den aftale om handel og investeringer, der nu er stoppet indtil videre, blev indgået i 2013. På det tidspunkt havde det daværende militærstyre taget skridt i retning af demokrati.

Aftalen indebærer blandt andet, at visse varer fra Myanmar kan importeres toldfrit, hvilket giver lettere adgang til det amerikanske marked.

Onsdag aften mødes FN's Sikkerhedsråd for at drøfte den seneste udvikling i Myanmar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også