PolicyWatch

USA sortlister en række kinesiske it-selskaber

Under påskud af, at en række kinesiske it-selskaber skulle hjælpe det kinesiske militær føjer Biden-administrationen dem til den sorte liste over eksportselskaber.

Joe Bidens admistration har sortlistet en række kinesiske it-selskaber | Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

USA har føjet førende kinesiske it-selskaber på den sorte liste over eksportselskaber.

Det skriver Financial Times.

Præsident Joe Biden-administrationen har sortlistet en række af kinesiske it-selskaber under påskud af, at de kinesiske selskaber angiveligt skulle hjælpe det kinesiske militær. Sortlistningen skal gøre det sværere for Kina at få adgang til amerikansk teknologi.

Sortlistningen gælder tre selskaber og fire afdelinger af det kinesiske Nationale Center for Supercomputing, der beskæftiger sig med computere, som er stærkere end de alment tilgængelige computere.

Det amerikanske handelskammer har sagt, at de bandlyste selskaber og afdelinger var med til at bygge en supercomputer, der bliver brugt af kinesiske "militære aktører", og at de faciliterer programmer til at udvikle masseødelæggelsesvåben.

"Evner indenfor supercomputing er essentielle for udviklingen af mange, hvis ikke alle, moderne våben og nationale sikkerhedssystemer såsom atomvåben og hypersoniske våben," siger Gina Raimondo, der er amerikansk handelsminister, til Financial Times.

USA er ifølge Financial Times bekymrede for, om Kina kan få adgang til viden om teknologi, der bliver brugt af det amerikanske militær, og dermed ændre på magtbalancen mellem de to parter.

Global chipindustri i knæ giver højere priser på elektronikvarer 

Google anklages for ulovlig sporing af europæere 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier