PolicyWatch

Pfizer-direktør og topvirolog forventer begge behov for årlige vaccineskud

Både den amerikanske statsepidemiolog Anthony Fauci og adm. direktør i Pfizer Albert Bourla siger nu, at der sandsynligvis vil være behov for at få flere vaccineskud end blot de to doser, som flere vaccinationer mod covid-19 består af.

USA's topvirolog Anthony Fauci har haft tralvt under pandemien, hvor han er blevet hørt i et utal af komiteer i USA. | Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Dr. Anthony Fauci, der er den ledende amerikanske statsepidemiolog, forventer ikke, at det vil være tilstrækkeligt at blive vaccineret bare en gang - eller med blot to doser for de vacciner, som kræver det.

"Hvis de viser sig at holde et år eller halvandet, kan det meget vel være, at vi har behov for booster shots for at holde beskyttelsesniveauet oppe," sagde Anthony Fauci torsdag til tv-stationen CNBC.

Meldingen kommer i kølvandet på offentliggørelsen af nye studier af henholdsvis Modernas og Pfizers respektive to-dosis vacciner, hvor dataene viser, at beskyttelsen fortsat er meget høj efter seks måneder. Vaccinerne mod corona er dog ganske nye, og derfor er seks måneder noget af det længste, man indtil nu har kunnet følge.

Fauci vurderer dog, at det er "meget sandsynligt", at de to vacciners effekt vil vare i en "betydeligt længere periode" end et halvt år.

Hos Pfizer, der har leveret flest vacciner til USA, regner topchef Albert Bourla også med, at koncernens vaccine, der er udviklet sammen med tyske Biontech, skal styrkes.

"Et sandsynligt scenario er, at der formentlig vil være et behov for en tredje dosis på et eller andet tidspunkt mellem seks og 12 måneder senere, og derefter vil der være en årlig genvaccinering, men alt dette skal først bekræftes. Og igen, virusvariationerne vil spille en nøglerolle," forklarede Albert Bourla til CNBC.

Moderna planlægger at have booster shots til sin vaccine klar til efteråret.

Moderna lover mindst 100 millioner doser i begyndelsen af 2021 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier