PolicyWatch

USA har laveste antal coronadøde siden pandemiens start

Cirka 60 procent af den amerikanske befolkning har fået første vaccinestik, og det har tilsyneladende effekt.

Foto: Joe Raedle/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Et allerede fremskredent vaccinationsprogram ser ud til at have den ønskede effekt på USA's håndtering af coronapandemien.

Det viser tal fra landets Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC).

USA har den seneste uge således registreret det laveste antal daglige coronarelaterede dødsfald siden pandemiens start. Tallet lyder på 545 daglige dødsfald i gennemsnit i de syv dage frem til 16. maj.

"Sidste gang, vores syv dages gennemsnit var så lavt, var i marts 2020 - altså reelt set ved pandemiens start," siger CDC-direktør Rochelle Walensky.

USA har godt i gang i vaccinationen af landets borgere.

Således har omkring 60 procent af den voksne befolkning modtaget mindst ét vaccinestik. Resten opfordres nu til også at lade sig vaccinere.

"Vi er ved at vinde krigen over virusset, og vi har brug for jeres hjælp med at gøre arbejdet færdigt," siger Andy Slavitt, der er Det Hvide Hus' rådgiver for håndteringen af coronavirusudbruddet.

I sidste uge meddelte CDC, at vaccinerede personer i vid udstrækning ikke længere behøver bære mundbind hverken udendørs eller indendørs.

Det skal blandt andet være med til at få flere til at lade sig vaccinere.

"Reglen er nu meget simpel: Bliv vaccineret, eller brug mundbind, indtil du er blevet. Valget er dit," skrev præsident Joe Biden på Twitter i sidste uge.

USA har benyttet sig af tre forskellige vacciner. Det drejer sig om vaccinerne fra Pfizer/BioNTech, Moderna og Johnson & Johnson.

De amerikanske myndigheder anbefalede 13. april, at brugen af den sidstnævnte vaccine blev sat på pause. Den pause blev dog afbrudt 23. april.

I Danmark er Johnson & Johnson-vaccinen taget ud af vaccinationsprogrammet på grund af risiko for alvorlige bivirkninger.

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier