PolicyWatch

Florida forbyder censur af medier og blokering af politikere på sociale medier

En ny lov skal forhindre sociale medie-platforme som Facebook og Twitter i at udelukke politikere i mere end 14 dage. Samtidig skal loven sætte en stopper for blokering eller censurering af journalistiske virksomheder.

Florida forbyder sociale medier at suspendere statens politiske kandidater i mere end 14 dage. | Foto: Thomas White/Reuters/Ritzau Scanpix

Sociale medier kan fremover blive tilkendt en bøde for at sætte politiske kandidater uden for døren i mere end 14 dage. Det fremgår af ny lovgivning, som netop er vedtaget i Florida, skriver Wall Street Journal.

"I dag bliver indbyggerne i Florida garanteret beskyttelse mod Silicon Valleys magtgreb om tale, tanke og indhold," udtaler Floridas republikanske guvernør Ron DeSantis i forbindelse med vedtagelse af lovgivningen.

Lovgivningen vil forbyde techplatforme med mere end 100 mio. månedlige brugere at blokere politiske kandidater i mere end 14 dage. For hver dag, der går derudover, vil der kunne gives bøder på 250.000 dollar, svarende til 1,5 mio. kr.

Derudover skal lovgivningen forhindre platformene i at censurere eller blokere indhold fra "journalistiske virksomheder". Det sker angiveligt som svar på, at Facebook og Twitter tilbage i oktober havde begrænset delingen af en artikel fra New York Post om beskyldninger mod præsident Joe Bidens søn Hunter Biden.

Facebook, Twitter og Alphabet, som ejer Google og Youtube, er ikke endnu vendt tilbage til Wall Street Journal for at kommentere de nye regler.

Lovgivningen kommer få måneder efter, at Donald Trump er blevet permanent suspenderet fra Facebook.

Mere fra PolicyWatch

Hvert eneste skib skal udarbejde en ny årlig CO2-opgørelse til EU

En gang om året skal hvert enkelt skib, der anløber en europæisk havn, udarbejde en plan over udledningen af drivhusgasser. Hvis skibet f.eks bruger vind, tæller det på positivkontoen. ShippingWatch kan afsløre hovedindholdet af EU's plan for grønne brændstoffer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier