PolicyWatch

Biden præsenterer budget på 6000 mia. dollar

Det er især inden for infrastruktur, vedvarende energi, sundhed og uddannelse, at Bidens administration planlægger vækst.

Joe Biden. | Foto: EVELYN HOCKSTEIN/Reuters / X01105

Der skal skattestigninger til i USA for at betale regningen for landets nye præsident Joe Bidens første budget.

Den amerikanske stat vil nemlig i det kommende budgetår, som starter den 1. oktober, bruge ikke mindre end 6 billioner dollar, eller 6000 mio. dollar, hvilket svarer til den nette sum af godt 36.600 mia. kr.

Det er især inden for infrastruktur, vedvarende energi, sundhed og uddannelse, at Bidens administration planlægger vækst. Samtidig har Det Hvide Hus fremlagt sin plan om at øge investeringerne i infrastruktur med 4500 mia. dollar de kommende ti år.

Nye skatter på erhvervslivet og de mest velstående skal over samme periode betale regningen og rejse yderligere 3600 mia. dollar, herunder flere af de skattelettelser, som daværende præsident Trump i 2017 fik gennem Kongressen.

"Det er et budget, som afspejler det faktum, at trickle-down økonomi aldrig har virket, og at den bedste måde at vækste vores økonomi ikke er fra toppen og ned, men fra bunden og op og fra midten og ud," udtaler Joe Biden i en meddelelse, ifølge Bloomberg News.

Budgettet ventes at give et underskud på 1840 mia. dollar, hvilket udgør knap 8 pct. af USA's BNP. Da er dog en bedring fra det underskud på 3670 mia. dollar, som det nuværende budget har indregnet, da staten har pumpet billioner af dollar ud i økonomien i form af hjælpepakker under pandemien, skriver The Wall Street Journal.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier