PolicyWatch

Biden skærper kursen over for Kina - overvejer nye tariffer

USA's præsident vil undersøge muligheden for at indføre ny told på import fra Kina.

Joe Biden. | Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157

USA's præsident, Joe Biden, har nedsat en taskforce, som skal se nærmere på at styrke landets forsyningskæder på teknologisk vigtige områder, og som blandt andet skal undersøge muligheden for at indføre ny told på import fra Kina af sjældne jordarter, herunder særlige magneter, der ofte er kritiske elementer i produktionen af alt fra mobiltelefoner henover motorer til elbiler til vindmøller.

Det skriver Financial Times.

Den amerikanske regering vil på den baggrund undersøge lovgivningen for, om det er muligt med henvisning til national sikkerhed at lægge forhindringer for Kinas salg af neodymium-magneter.

"Hvis tolden er tilstrækkelig høj, kan det give den finansielle motivation til at opbygge en amerikanske produktion," kommenterer Martijn Rasser, teknologiekspert hos Center for a New American Security, til Financial Times.

Kina er verdensførende inden for produktion af sjældne jordarter, herunder neodymium, og landet har tidligere truet med at begrænse eksporten, hvilket ville ramme mange brancher.

Tidligere var det faktisk USA, som førte an i produktionen af særlige de 17 elementer, men arbejdet med at udvinde mineralerne og metallerne er både farligt for arbejderne såvel som for miljøet, og derfor også ganske dyrt, hvilket betød, at produktionen med tiden blev flyttet ud.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier