PolicyWatch

Shells CEO lover forstærket klimaindsats men vil alligevel anke klimadom

Shell-topchef Ben van Beurden vil sætte fart i olieselskabets dekarbonisering, men Shell vil fortsat anke hollandsk dom, som pålægger virksomheden at fremskynde overgangen til grøn energi. Olieindustrien er under pres for at omstille sig til bæredygtighed.

Shells CEO, Ben van Beurden, lover nu at ville fremskynde olieselskabets strategi for at blive kimaneutral i 2050. | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter sidste måneds opsigtsvækkende dom, der pålagde olieselskabet Shell at nedbringe sit CO2-udslip væsentligt hurtigere, end virksomheden selv havde planer om, lover Shells topchef nu at forstærke virksomhedens klimaindsats.

Shell meddelte ganske vist med det samme, at virksomheden forventer at anke dommen fra Haag i Holland - og det er fortsat planen ifølge Shell-CEO Ben van Beurden – men samtidig vil olieselskabet undersøge, hvordan det kan fremskynde sin indsats for nå at blive klimaneutral i 2050 i overensstemmelse med Parisaftalen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier