PolicyWatch

Flere lande vil sende krigsskibe til at bekæmpe pirater i Guineabugten

Når Danmark til november indsætter en fregat i Guineabugten ud for Vestafrika for at bekæmpe pirater, vil fregatten indgå i et netværk af krigsskibe fra fem-seks andre lande, siger Jens-Otto Horslund, Danmarks særlige repræsentant for maritim sikkerhed, til ShippingWatch.

Danmarks særlige repræsentant for maritim sikkerhed, ambassadør Jens-Otto Horslund, fortæller, at der vil være andre lande repræsenteret end Danmark i Guineabugten fra november, når en dansk fregat indsættes. | Foto: Foto: Udenrigsministeriet

Når Danmark til efteråret sender en fregat til Guineabugten ud for Vestafrika for at bekæmpe pirater og beskytte handelsskibe, vil det danske krigsskib indgå i et netværk af krigsskibe fra forventeligt fem-seks andre lande. Det siger Jens-Otto Horslund, ambassadør og siden januar i år Danmarks særlige repræsentant for maritim sikkerhed, til ShippingWatch.

I forvejen vil operationsklare krigsskibe fra Spanien, Portugal, Frankrig og Italien fra efteråret patruljere Guinebugten, men flere lande vil komme til - ud over en fregat fra Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier