PolicyWatch

USA sortlister selskaber for brud på menneskerettigheder

Der er bl.a. kinesiske, iranske og russiske selskaber iblandt dem, som præsident Joe Biden har udpeget for at have overtrådt menneskerettighederne.

Foto: ALEX WONG/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

USA's præsident, Joe Biden, har sortlistet en række virksomheder fra blandt andet Kina, Iran og Rusland for angiveligt at have overtrådt menneskerettighederne.

Der er tale om 34 selskaber gennem 43 juridiske enheder, som sættes på listen, ifølge Bloomberg News.

Heraf stammer 23 af dem fra Kina. 14 af disse er sat på listen med økonomiske sanktionerne, fordi de ifølge USA's regering samarbejder med Kinas kommunistparti, landets militær og myndigheder om at undertrykke og overvåge muslimske mindretal i Xinjiang-provinsen.

"Handelsministeriet er stadig meget engageret i at tage stærk, beslutsom handling for at ramme enheder, der medvirker til brud på menneskerettighederne i Xinjiang eller bruger amerikansk teknologi til at støtte moderniseringen af Kinas destabiliserende militær," hedder det i en pressemeddelelse.

Seks russiske selskaber og to iranske er også på listen, ligesom to juridiske enheder fra Canada og Libanon, samt et enkelt i Holland, Pakistan, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Tyrkiet, De Forenede Emirater og Storbritannien.

 

Nyt Biden-angreb på medicinpriser presser aktiekurser ned

Biden vil skærpe kontrollen med priserne på containerfragt 

Mere fra PolicyWatch

Fødevareminister vil fra det nye år afskaffe elitesmileyen

Smileyordningen skal til afstemning i Folketinget i håb om at gøre den mere tilgængelig for forbrugeren, hvilket betyder et fokus på takeaway-markedet og et farvel til flere smileyer. Forliget, der ligger bag lovforslaget, møder dog kritik fra flere fronter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier