PolicyWatch

Covid-19 spreder sig igen hastigt i Storbritannien

Den britiske regering får kritik for at have løftet restriktioner, da smitten med covid-19 siger voldsomt.

Foto: David Rose/AFP / POOL

Fredag er der registreret 51.870 smittetilfælde med corona i Storbritannien. Det er det højeste tal siden 15. januar, hvor vinteren var over unionen og langt, langt færre var vaccineret.

Dermed fortsætter de seneste ugers trend i Storbritannien, hvor smitten med corona igen er på markant fremmarch. Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa er over en halv million mennesker - eller en ud af 95 - smittet i ugen, der sluttede med 10. juli.

Ugen før det var tallet en ud af 160. Og det er fem gange så mange som for en måned siden.

Storbritannien med premierminister Boris Johnson i spidsen har valgt at ophæve en lang række restriktioner. Og trods den stigende smitte er planen, at flere - blandt andet maske- og afstandskrav - bliver ophævet i næste uge, hvor nattelivet også står til at åbne.

Boris Johnson sagde tidligere på ugen, at "det værste" sandsynligvis er overstået og at vacciner giver plads til genåbningen.

Lempelserne har udløst har kritik fra eksperter verden over. Og også Storbritanniens regerings medicinske rådgiver, Chris Whitty, har udtrykt bekymring og kaldt udviklingen i smitten "skræmmende" ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Jeg tror ikke, vi skal undervurdere risikoen for, at vi overraskende hurtigt kan komme ind i problemer igen," siger han ifølge AFP og opfordrer befolkningen til at gå varsomt frem, når restriktionerne bliver ophævet.

Den britiske genåbning - og ikke mindst den planlagte yderligere genåbning - får kritik fra en lang række eksperter verden over, der har skrevet en fælles udtalelse.

"Jeg mener, at strategien om at lade deltavarianten sprede sig uhæmmet er morderisk. Man er vidende om, at man gør noget, der vil resultere i tusindvis - hvis ikke titusindvis - af dødsfald," siger den amerikanske covid-ekspert William Hasseltine til AFP.

Taiwanske Chiou Shu-Ti, tidligere chef for landets sundhedsmyndigheder, siger ifølge samme medie:

"I vores kultur siger vi, at det er uetisk at tage paraplyen fra folk, hvis det stadig regner. Og det regner meget kraftigt."

 

Pfizer vil søge om godkendelse til tredje vaccinestik i USA

Danskere kan frit rejse til Holland 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier