Carlsberg har milliardaktiviteter i udskældt kinesisk provins

Bryggerigiganten har aktiviteter i Xinjiang-provinsen, som kritiseres for at anvende tvangsarbejde og tortur med mere. Carlsberg understreger, at selskabet lever op til høje etiske standarder.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Carlsberg har de seneste år ekspanderet markant i Kina, men nu risikerer bryggerigiganten at komme i klemme, når USA og EU vil skrue bissen på over for aktiviteter i Xinjang-provinsen, der mistænkes for at bruge tvangsarbejde.

Det skriver Berlingske.

Det skyldes, at amerikanske myndigheder for nylig har skærpet tonen markant over for virksomheder, der operer i området. Samtidig er EU-komissionen på vej med et forslag, som vil vende bevidsbyrden for europæiske virksomheder, så de i højere grad selv skal dokumentere, at de og deres underleverandører overholder menneskerettighederne.

"Hos Carlsberg følger vi international praksis og sørger for, at vi selv og vores forretningspartnere altid lever op til høje etiske standarder, der bygger på vores globale arbejds- og menneskerettighedspolitik. Det gælder også vores bryggerier i Vestkina, som vi har haft fuldt ejerskab over siden 2015," skriver Nina Brønden Jakobsen, der er presseansvarlig i Carlsberg, til mediet.

Carlsberg ejer 25 bryggerier i Kina med en omsætning på 9,9 mia. kr. i 2020.

Carlsberg inspiceres i Indien efter anklager om korruption

Carlsbergfond kritiseres for at forgylde lille gruppe topforskere

Store festivaler fejrer fuld genåbning med koncertdag i september 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også