PolicyWatch

Carlsberg har milliardaktiviteter i udskældt kinesisk provins

Bryggerigiganten har aktiviteter i Xinjiang-provinsen, som kritiseres for at anvende tvangsarbejde og tortur med mere. Carlsberg understreger, at selskabet lever op til høje etiske standarder.

Foto: Finn Frandsen

Carlsberg har de seneste år ekspanderet markant i Kina, men nu risikerer bryggerigiganten at komme i klemme, når USA og EU vil skrue bissen på over for aktiviteter i Xinjang-provinsen, der mistænkes for at bruge tvangsarbejde.

Det skriver Berlingske.

Det skyldes, at amerikanske myndigheder for nylig har skærpet tonen markant over for virksomheder, der operer i området. Samtidig er EU-komissionen på vej med et forslag, som vil vende bevidsbyrden for europæiske virksomheder, så de i højere grad selv skal dokumentere, at de og deres underleverandører overholder menneskerettighederne.

"Hos Carlsberg følger vi international praksis og sørger for, at vi selv og vores forretningspartnere altid lever op til høje etiske standarder, der bygger på vores globale arbejds- og menneskerettighedspolitik. Det gælder også vores bryggerier i Vestkina, som vi har haft fuldt ejerskab over siden 2015," skriver Nina Brønden Jakobsen, der er presseansvarlig i Carlsberg, til mediet.

Carlsberg ejer 25 bryggerier i Kina med en omsætning på 9,9 mia. kr. i 2020.

Carlsberg inspiceres i Indien efter anklager om korruption

Carlsbergfond kritiseres for at forgylde lille gruppe topforskere

Store festivaler fejrer fuld genåbning med koncertdag i september 

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier