PolicyWatch

USA tæt på enighed om stor lovpakke om broer og veje

"Vi har en aftale," siger republikanernes forhandlingsleder om en infrastrukturplan til 1200 milliarder dollar. Der stemmes i Senatet om procedure senere onsdag. 

Senatorerne Rob Portman (Republikaner fra Ohio) og Kyrsten Sinema (Demokrat fra Arizona) ved en pressekonference om infrastrukturaftalen. | Foto: Alex Wong/AFP/Ritzau Scanpix

Flere republikanske senatorer siger onsdag, at de har fået fjernet næsten alle knaster i en omfattende lovpakke om USA's infrastruktur til i alt 1200 milliarder dollar (7539 milliarder kroner).

Det rapporterer avisen New York Times.

Der vil ifølge Senatets demokratiske leder, Chuck Schumer, senere onsdag komme en procedureafstemning, som vil vise, hvor stor opbakning lovpakken kan mønstre i Senatet.

Den demokratiske præsident, Joe Biden, støtter lovpakken, som den ser ud nu.

"Vi har nu en aftale om de største emner, og vi er klar til at gå videre," siger den republikanske senator Rob Portman, der har ledet forhandlingerne med demokraterne.

Lovpakken vil sikre 550 milliarder dollar som nye penge til at renovere og opføre broer, veje, jernbaner, vandledninger, dæmninger og andre konstruktioner.

USA har i modsætning til Europa og Kina i mange årtier undladt at investere nok i infrastruktur.

Veje er hullede overalt i USA, mange broer er decideret farlige at køre på, dæmningsanlæg er forældede.

Det har fået mange eksperter til at pege på, at det er en standard, som man typisk finder i fattigere lande rundt om i verden.

Med i lovpakken er en udbygning af bredbånd i USA. Pakken er dog langt fra, hvad Biden oprindeligt ønskede sig.

En række klimatiltag er pillet ud af hans plan, og det samme er en plan om at udbygge børnepasning i USA som led i en reform om infrastrukturen.

Den republikanske forhandlingsgruppe tæller de mest moderate senatorer i partiet. Der er andre fløje i Det Republikanske Parti som nægter ethvert samarbejde med Demokraterne og Biden.

Lisa Murkowski, republikansk senator valgt i Alaska, mener, at det viser, at USA's stærkt splittede kongres "kan samles om det rigtigt hårde og forhandle i god tro for at gøre en aftale færdig".

 

Rederne til Biden: USA er selv skyld i høje priser og store forsinkelser

SAS-direktør forventer "langsom normalisering" fra 2022 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier